Reset loop at boot

Hi,

I have a Colibri on Viola approximately for a year. Since one or two months it enters reset loop. Colibri successfuly boots and enter reset loop some random time later. I have attached a screen record.

At the record a gstreamer based video processing app was running, a htop was opened over a ssh session. I feel its related with network but I am not sure.

Can anyone guide me to find the cause ?

Thanks.


Here the boot reset transition:

hi @huseyinkozan

I have a Colibri on Viola approximately for a year. Since one or two months it enters reset loop.

What changes have you done to the Software? How often is the reset loop happening?

Could you update to Bsp 2.8b5 regular image and check if the reset is happening there also?

I feel its related with network but I am not sure.

What is your network setup?

Best regards, Jaski

Hi @jaski.tx

What changes have you done to the Software?

Lots of things, but don’t remember the healty state date.

How often is the reset loop happening?

Sometimes after 1 min later, sometimes 15 mins.

Could you update to Bsp 2.8b5 regular image and check if the reset is happening there also?

I had downloaded and testing 2.7 stable image. Nothing happens for 40 mins.
https://developer1.toradex.com/files/toradex-dev/uploads/media/Colibri/Linux/Images/Colibri-iMX6_LXDE-Image_2.7-20180104.tar.bz2
(Choosed 2.7 because of legacy image format. Dont want to deal with new one, for now.)

What is your network setup?

I am using systemd to setup the network. Below is the wired.network file:

[Match]
Name=eth0

[Network]
Address=192.168.200.200/24
Gateway=192.168.200.1
DNS=8.8.8.8

Thanks for the help. I will return my image and try to investigate while continuing the my development.

Hi @huseyinkozan

Thanks for the answer. Please let us know about your results.

Hi,

Did some trials. Runned below script (UART baud is 2M), runned apr. half an hour, then opened a SSH terminal, runned a free command, then entered to loop.

A script that reads from USB webcam, then stream over UART:

#!/bin/bash
gst-launch-1.0 \
  v4l2src device=/dev/video0 ! \
  video/x-raw,width=640,height=480,framerate=30/1 ! \
  autovideoconvert ! \
  vpuenc_h264 bitrate=700 ! \
  h264parse ! \
  mpegtsmux ! filesink location=/dev/ttymxc2

Command to watch at PC:

gst-launch-1.0 filesrc location=/dev/ttyUSB0 ! tsdemux ! h264parse ! avdec_h264 ! videoconvert ! autovideosink sync=false

Will try to test without streaming. I found memtester utility, and trying it. Do you know any other tools to test hardware ?

Thanks for sharing your results.

Did some trials. Runned below script (UART baud is 2M), runned apr. half an hour, then opened a SSH terminal, runned a free command, then entered to loop.

So did the free command made the boot loop?

Will try to test without streaming. I found memtester utility, and trying it. Do you know any other tools to test hardware ?

Which hardware do you want to test?

~I have choosed non RT kernel and works for 9 hours without reboot.~

Edit: entered to loop after write this.

Are you sure your power supply is up to the task? Could you please re-test the same with our stock binary demo image? Alternatively, clearly state what exactly it is that you modified where exactly please.

I have flash the below file but does not contains mpegtsmux and autovideoconvert pipeline elements.

https://developer1.toradex.com/files/toradex-dev/uploads/media/Colibri/Linux/Images/old/Colibri-iMX6_LXDE-Image_2.8b4.129-20181005.tar.bz2

And the reported issue only happens with those two particular Gstreamer pipeline elements?

Please note that BSP 2.8b4 is no longer supported:

https://developer.toradex.com/knowledge-base/toradex-embedded-linux-bsp-support-strategy

Easiest is to use the Toradex Easy Installer to effortlessly install any supported later version:

https://developer.toradex.com/software/toradex-easy-installer

Thanks.
There is no reboot at official image.

Perfect. Thanks for your feedback.

Actually that was a power issue. I have added an externally powered USB hub between viola and webcam and no reboot at custom image, too.

Thanks for letting us know.