"mmc0: Got command interrupt 0x00010000 even though no command operation was in progress"?

Hi all,
i have this print in my kernel-log, is that normal?

[37492.812641] mmc0: Got command interrupt 0x00010000 even though no command operation was in progress.
[37492.821777] sdhci: =========== REGISTER DUMP (mmc0)===========
[37492.821792] sdhci: Sys addr: 0x00000002 | Version:  0x00000002
[37492.821806] sdhci: Blk size: 0x00007200 | Blk cnt:  0x00000000
[37492.821819] sdhci: Argument: 0x000a2d0c | Trn mode: 0x0000002b
[37492.821831] sdhci: Present:  0x1fff0000 | Host ctl: 0x00000031
[37492.821842] sdhci: Power:    0x0000000b | Blk gap:  0x00000000
[37492.821853] sdhci: Wake-up:  0x00000000 | Clock:    0x00000107
[37492.821865] sdhci: Timeout:  0x0000000e | Int stat: 0x00000002
[37492.821879] sdhci: Int enab: 0x02ff000b | Sig enab: 0x02fc000b
[37492.821890] sdhci: AC12 err: 0x00000000 | Slot int: 0x00000000
[37492.821902] sdhci: Caps:     0xe7ff6880 | Caps_1:   0x00000077
[37492.821914] sdhci: Cmd:      0x0000193a | Max curr: 0x00969696
[37492.821925] sdhci: Host ctl2: 0x00000004
[37492.821935] sdhci: ADMA Err: 0x00000000 | ADMA Ptr: 0xa71db810
[37492.821943] sdhci: ===========================================
[64816.600002] mmcblk0: timed out sending r/w cmd command, card status 0x400b00
[64816.607151] mmcblk0: command error, retrying timeout
[71060.620686] mmcblk0: timed out sending r/w cmd command, card status 0x400b00
[71060.628100] mmcblk0: command error, retrying timeout

I have Toolchain V2.6b2 on Apalis-T30, V1.0E
Many thanks for Reply
Abdel

Well, noting is normal. But it is quite common especially on older module hardware with somewhat broken firmware SKHynix eMMC parts. Our upcoming V2.6 beta 2 BSP will contain another software fix further improving the situation. That said we run full validation & verification on Apalis T30 without seeing any major impact by any of this.

BTW: Please note that the V2.6 beta 1 kernel was erroneously called V2.6b2.

Many thanks Dear Mr. Ziswiler,
Another question that i have is, is it possible to connect two Monitors per DVI-Connection to the Apalis T30?
If so, is there an schematic Example on how to do that?
Many thanks
Abdel

I guess you would need either a parallel RGB to DVI/HDMI or LVDS to DVI/HDMI transmitter. On Apalis T30 where LVDS is coming off parallel RGB going through a on-module THine transmitter in the first place the former makes much more sense. E.g. the likes available from either Analog Devices or TI.