Can't Open a Debug Session

Hello,

I want to develop programs with qt 5.7. cross compiling for the toradex platform. The compilation process works fine, but if I want to debug my code I get some errors from the IDE.

As first some informations about my system. My development machine use Ubuntu 16.04 LTS (64-Bit). I install qt creator 3.5.1. For SDK installtion I followed the different steps in this link. http://developer.toradex.com/knowledge-base/how-to-set-up-qt-creator-to-cross-compile-for-embedded-linux#Install_the_SDK

If I test the device connection in QT Creator, I get no errors back.

Verbinde zu Host...
Prüfe Kernel-Version...
Linux 3.10.40-2.7.2+g0fd5295 armv7l

Prüfe Verfügbarkeit der angegebenen Ports...
Alle angegebenen Ports sind verfügbar.

Test des Geräts erfolgreich abgeschlossen.

But If I want to Debug my successfully compiled program, I get the following errors:

and the process output shows:

15:15:21: Führe Schritte für Projekt ESAH_M-G3_alpha aus...
15:15:21: Starte "/usr/local/oecore-x86_64/sysroots/x86_64-angstromsdk-linux/usr/bin/qt5/qmake/sysroots/x86_64-angstromsdk-linux/usr/bin/qt5/qmake" '/home/adminuser/2017-0053-ESAH_M_G3/2017-0053 DB ESAH_M G3/eSW_Alpha/ESAH_M-G3_alpha/ESAH_M-G3_alpha.pro' -r -spec /usr/local/oecore-x86_64/sysroots/x86_64-angstromsdk-linux/usr/bin/qt5/qmake/sysroots/armv7at2hf-neon-angstrom-linux-gnueabi/usr/lib/qt5/mkspecs/linux-oe-g++ CONFIG+=debug
15:15:21: Der Prozess "/usr/local/oecore-x86_64/sysroots/x86_64-angstromsdk-linux/usr/bin/qt5/qmake/sysroots/x86_64-angstromsdk-linux/usr/bin/qt5/qmake" wurde normal beendet.
15:15:21: Starte "/usr/bin/make" 
make: Nothing to be done for 'first'.
15:15:21: Der Prozess "/usr/bin/make" wurde normal beendet.
15:15:21: Das entfernte Dateisystem hat 13601 Megabytes freien Speicherplatz; setze fort.
15:15:21: Deployment beendet.
15:15:21: Alle Dateien sind auf dem aktuellen Stand, es ist keine Installation erforderlich.
15:15:21: Deployment beendet.
15:15:21: Verstrichene Zeit: 00:00.

At last the debugger output:

Debuggen beginnt
Listening on port 10000
Remote debugging from host 192.168.10.177
Debuggen beendet

Is there any configuration missing or anything else?

Thanks.

Can you share screenshots of kits config (Tools->Options…->Build & Run, kits and select the one you’re using)
Are you sure that a proper kit is active for your project?

(If it’s possible, can you change your system language to english until a root cause is found?)